Одржана трибина ,,Напуштени пси су наша одговорност“

Фото: Гости трибине

Суперхероји, ученици ОШ ,,Кнез Сима Марковић“ из Великог Борка и учитељица Биљана Поповић, аутори Design for Change (Дизајн фор Чејнџ) приче, пројекта ,,Смањење популације напуштених паса на територији Великог Борка“ одржали су у петак, 22. децембра 2017. године трибину ,,Напуштени пси су наша одговорност“, јер њихова судбина је у нашим рукама. Тиме су ова деца скренула пажњу на овај озбиљан јавни проблем и указала на одговорно власништво као темељ решавања проблема напуштених паса. Циљ ових ученика је да пробуде свест међу власницима животиња, као и код осталих грађана о узроцима овог проблема.

Гости трибине били су Милица Ранковић из Удружења за заштиту животиња и развој грађанске свести „Феникс“ из Београда и Зоран Стојковић, ветеринар из ЈКП Ветерина Београд који су говорили о одговорном власништву, начинима решавања проблема напуштених паса, као и Програму контроле и смањења популације напуштених паса и мачака на територији Града Београда. Испред ГО Барајево, која је подржала овај ученички пројекат, трибини су присуствовали Весна Ранковић, помоћник председника општине Барајево и Ненад Савић, члан општинског Већа. Међу присутнима били су и Бојана Булатовић, вeб мастер – администраторка сајта „Феникс“, Тања Јовичић, финансијски директор ЈКП Ветерина Београд, свештеник Горан Ракић, Урош Николић, председник МЗ Велики Борак, Драган Иванковић, менаџер Зорнића куће и други.

Ученици су представили Design for Change (Дизајн фор Чејнџ) глобални покрет, на конкретном примеру, кроз четири једноставна корака – Осети, Замисли, Уради, Подели. Приказане су презентација „Шта је одговорно власништво“ и slideshow (слајдшоу) „Тужна истина о напуштеним псима“. У дискусији су учествовали родитељи, као и заинтересовани грађани Великог Борка. Прикупљена је и храна за псе.

Хвала свима који су на било који начин подржали ове малишане.